loading...
بهترین وکیل طلاق و مهریه در مشهد
وکیل مشهد بازدید : 395 یکشنبه 19 تیر 1390 نظرات (0)

مراقبت‌هاي 8 گانه از دندان‌هاي شيري کوچولوها

گر شما دختر کوچولو و يا پسرکوچولوي شيطاني داشته باشيد، حتما مي‌دانيد که گاهي دندان‌هاي شيري‌اش درد مي‌گيرد و احتمالا يک دنيا سوال درباره دندان‌هاي شيري او در ذهن‌تان است و دنبال يک دندانپزشک خوب مي‌گرديد که اين پرسش‌ها را از او بپرسيد. ما در اينجا 8 نکته مهم درباره دندان‌هاي شيري را براي شما جمع‌‌آوري کرده‌ايم. بگرديد، ببينيد جواب سوال‌هايتان را پيدا مي‌کنيد يا نه...

نکات مهم درباره دندان‌ کوچولوها - دکتر شکوفه شجاعي
مراقبت‌هاي 8 گانه از دندان‌هاي شيري

هر 6 ماه فلورايد را فراموش نکنيد: فلورايد ماده‌اي مغذي است كه با نفوذ به ساختمان دندان مي‌تواند به استحكام آن كمك كرده و از پوسيدگي‌ آن جلوگيري كند. فلورايد، مي‌تواند به‌صورت خوراكي و يا موضعي وارد ساختمان دندان شود. فلورايدتراپي روشي است كه به كمك آن در مطب دندانپزشكي، فلورايد روي دندان كودكان شما قرار گرفته و به استحكام آنها كمك مي‌كند. اين عمل از حدود 3 سالگي براي كودكان توصيه مي‌شود.

شما مي‌توانيد براي اين درمان کوچولويتان را هر 6 ماه يکبار پيش دندانپزشک ببريد.


براي زير 2 ساله‌ها مسواک انگشتي بخريد: دندان‌هاي شيري از هنگام رويش در دهان نياز به مراقبت دارند. از زماني كه دندان‌هاي شيري در دهان رويش پيدا مي‌كنند، بايد تميز شوند تا امكان پوسيدگي آنها كاهش يابد.

براي كودكان زير 2 سال امكان مسواك زدن به روش‌هاي معمول وجود ندارد. دندان‌هاي كودكان زير 2 سال بايد به كمك يک تكه گاز يا پارچه تميز مرطوب، تميز شود و يا از مسواك‌هاي مخصوصي به‌نام مسواك انگشتي كه در انگشتان والدين قرار گرفته و به كمك موهاي نرم آن، دندان‌هاي كودك تميز مي‌شود، استفاده كرد.


حواستان باشد کوچولوها با شيشه‌ شير و قندداغ نخوابند: ‌شير،‌چه شيرخشك، شير مادر يا شيرهاي پاستوريزه، به‌خصوص اگر شيرين شده باشند، مي‌توانند موجب ايجاد پوسيدگي‌هاي دنداني در كودكان شوند بنابراين مراقبت باشيد كه كوچولويتان به خوابيدن با شيشه شير و يا باقي ماندن پستان مادر در دهان عادت نكند زيرا ماندن طولاني مدت شير روي دندان‌هاي شيري موجب ايجاد پوسيدگي دنداني مي‌شود.

در صورت امكان بعد از آنكه كودكتان شير نوشيد، دندان‌هايش را تميز كنيد و يا براي پاك شدن بقاياي شير از روي دندان‌هايش به او مقداري آب بخورانيد.

هرگز شيركودكتان را به كمك، قند، شكر، نبات، عسل و يا موادي مانند اينها شيرين نكنيد.

بعد از آنكه كودكتان شير خورد، دقت كنيد تا حتما آروغ بزند زيرا برگشت شير به همراه گاز معده هنگام خواب به دهان و باقي ماندن شير روي دندان‌هاي شيري، موجب پوسيدگي دندان‌هايش خواهد شد. از دادن آب ميوه‌هاي شيرين به كودك هنگام خواب پرهيز كنيد.


پستانک ارتودونتيک بخريد: بي‌نظمي‌هاي دنداني در كودكاني كه از شيشه‌هاي شير و يا پستانك استفاده مي‌كنند بيشتر است.

در صورت اجبار کوچولوي شما به تغذيه با شيشه يا استفاده از پستانك،‌ بهتر است از نوعي سرشيشه‌هاي مخصوص به ‌نام سرشيشه‌هاي «ارتودونتيك» استفاده شود تا احتمال ايجاد مشكلات بي‌نظمي‌دنداني كاهش يابد.


مواظب باشيد قطره آهن دندان‌هاي شيري را سياه نکند: حتماً شما هم ديده‌ايد که دندان‌هاي بعضي بچه‌ها به دليل مصرف قطره آهن، بدرنگ و تيره مي‌شود.

براي اينکه چنين اتفاقي براي دندان‌هاي فرزند شما پيش نيايد، از کودک بخواهيد دهانش را کاملاً باز کند و قطره آهن را با قطره‌چکان در حلقش بچکانيد تا با دندان‌هايش تماسي نداشته باشد. براي اينکه مطمئن شويد اين قطره در تماس با دندان‌ها قرار نگرفته است با يک پارچه مرطوب و تميز دندان‌هاي کودک را پس از چکاندن قطره آهن تميز کنيد.


وقتي دندان شيري را مي‌کشيد، فضاي نگه‌دارنده را فراموش نکنيد: اگر کودکتان دندان شيري خود را زودتر از موعد از دست داد، او را نزد دندان‌پزشک ببريد تا در جاي خالي دندان شيري وسيله‌اي به نام «فضانگه‌دار» قرار دهد.

اين وسيله اجازه حرکت دندان‌هاي مجاور را به اين فضا نمي‌دهد و فضا را براي رويش دندان دايمي زير لثه حفظ مي‌کند.

در غيراين صورت دندان‌هاي شيري کناري به سمت فضاي دنداني خم شده و جلوي رويش دندان دايمي را مي‌گيرند و دندان‌هاي کودک شما نامنظم مي‌شوند.


خداحافظي با دندان شيري؛ سلام به دندان دائمي: هنگامي‌ که اولين دندان آسياي دايمي در سن 6 سالگي در دهان فرزندتان پيدا شد او را نزد دندانپزشک ببريد تا اين درمان را براي او انجام دهد.

فيشورسيلانت، ماده‌اي همرنگ دندان است که داخل شيارهاي عميق سطح دندان را پر و مسدود مي‌کند بنابراين ديگر باقي‌مانده مواد غذايي در اين شيارها گير نخواهند کرد که ايجاد پوسيدگي کند. اين روش، مناسب‌ترين روش براي پيشگيري از پوسيدگي اين دندان استراتژيک است.


جدول زماني رويش دندان‌هاي شيري را بدانيد: نخستين دندان کودک معمولاً در ? ماهگي و آخرين دندان شيري او در ? سالگي در مي‌آيد. بعد از تولد دندان‌هاي شيري به تدريج در فک فوقاني و تحتاني نمايان مي‌شوند. نخستين دندان شيري در ? ماهگي نيش مي‌زند و تا سن ? سالگي کليه ?? دندان شيري در مي‌آيند.

بيرون آمدن دندان‌هاي پيش اغلب با ناراحتي کمي‌همراه است ولي دندان‌هاي نيش و آسيا براي کودک ناراحتي بيشتري ايجاد مي‌نمايند. اولين علامت دندان درآوردن، قرمزي تدريجي لثه در محل خروج دندان و قرمزي چانه است. در اين حالت کودک احتمالاً بداخلاق شده و غذاخوردن او با مشکل همراه خواهد شد.

تعدادي از کودکان با گازگرفتن اشياي سفت و سخت مانند نان برشته يا حلقه‌هاي لاستيکي مخصوص، آرام‌ مي‌شوند و اين وسايل به بيرون آمدن دندان کمک خواهد نمود. قطره استامينوفن براي تسکين درد مفيد است. به خاطر داشته باشيد که علايمي مانند اسهال و تب را نشانه دندان درآورن تلقي نکنيد زيرا هيچ علت علمي‌براي ارتباط اين دو پديده وجود ندارد.

بهترین وکیل مشهد | 09156948002

سایت وکیل مشهد کلیک کنید

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
با سلام خوش آمدید نظر فراموش نکنید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 18123
  • کل نظرات : 198
  • افراد آنلاین : 71
  • تعداد اعضا : 452
  • آی پی امروز : 658
  • آی پی دیروز : 1062
  • بازدید امروز : 6,784
  • باردید دیروز : 14,621
  • گوگل امروز : 15
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 76,702
  • بازدید ماه : 142,322
  • بازدید سال : 572,695
  • بازدید کلی : 32,425,899
  • کدهای اختصاصی

    X تماس با وکیل